top of page

NOVÝ WEB, UFF

Vzhledem k tomu, že teď čtete, co čtete, tak už jste nový web určitě viděli. Tak pokud máte chuť, tak napište co na něj říkáte i když ještě pár drobností není doladěných, ale o tom níže.

A já Vám teď napíšu, jaké to bylo ho vytvořit. Všechno začalo, když Vojta (nejstarší syn) asi před 3 lety náhodou zavítal na náš (původní) web. "No tak to je strašný, to je zastaralý jako prase, to Vám tam někdo chodí ?" S Vraťkou jsme na sebe koukli a svorně zareagovali na obranu našeho starého vymazleného webíčku "To si piš že chodí a všem se líbí a nám taky" Večer jsme se ještě s Vraťkou vzájemně ubezpečili, že web je super, že vypadá pořád dobře a že nechápeme, proč ho měnit.

Ale červík v hlavě začal vrtat. A tak jsem po čase oslovil několik lidí, kteří se na internetu pohybují a přišly klasické odpovědi. "Jó máte to moc hezký, ale teď už se to dělá trošku jinak" nebo "Jo krásný přesně to vystihuje co děláte, ale možná ten design" a taky "Hele super já bych to neměnil, ale jestli chceš novej web tak ti pomůžu" A tak mi hned zazněla v hlavě hláška - všechno co řekneš před "ale" je pytel sraček. A začal jsem uvažovat o nových stránkách.

Spojil jsem se tedy s Michalem, s kterým jsme společně udělali náš původní vymazlený web. Michal mi hned bez "ale" sdělil, že už o tom přemýšlel a že je určitě na čase web upravit. No nebudu to protahovat kostra byla hotová cca za 14 dní, Vraťka se bála aby to nebylo mimo náš styl a že ten starý web je hezčí a jestli to opravdu chceme měnit. Nicméně už se vše rozjelo a web se začal tvořit. A pak... pak se to zaseklo, nevím proč. Web byl z půlky naplněn, ale dotáhnout ho a spustit, se nepodařilo (no prostě jsem tam nenaplnil tu druhou půlku) a jak zpívá Karel Gott "čas letí jako bláznivý" tak se stalo že uplynul rok a nic se nedělo. Načež jsem se jednoho dne rozhodl se do toho znovu pustit a dotáhnout to do konce. Jaké bylo mé překvapení když jsem se spojil s Michalem (ajťákem) že to dotáhnu a potřebuju pár konzultací a on mi řekl "Hochu to už je zastaralý."

A já. "Cože ?!? Jako mě chceš říct že všechno co jsem tam pracně narval, ta grafika co jsem ti zaplatil prostě všechen ten čas a peníze jsou v pr..li !?! " a on na to "No úplně ne, ale ten web nevyhovuje současnému systému." Zas to "ale" :-).


A tak jsme začali pomalu znovu. Zkoušeli jsme nějaké šablony, od Googlu, Webnode a dalších. A já byl naštvanej a nic se mi nelíbilo. Až pak náhodou jsem se dostal k Wixu a ten mě začal neskutečně bavit. Za večer jsem udělal to co jsme dělali půl roku- celou kostru a zase ji postupně tak z 50% naplnil. A co myslíte jak to dopadlo - zase to zůstalo viset a skoro rok se nic nedělo. Až po Vánocích přišel Michal a říká "Hele jak jsi na tom, ten starej web už moc dlouho nevydrží."

A tak jsem sednul a psal, vkládal, kopíroval, mazal, přetahoval, formátoval, upravoval, stahoval, ukládal, načítal a taky supěl, nadával, vztekal, radoval, pyšnil se, fotil, konzultoval, nechápal a hlavně nespal. A web byl skoro hotov, ale ještě pár věcí zbývalo dodělat. No a čas zase plynul. A tak jsem aspoň teď ve čtvrtek rozhodl udělit Michalovi práva na web, kdyby bylo něco v budoucnu potřeba a sbíral sily k finálnímu dodělání. A co se nestalo...

Michal hned v pátek ten web neplánovaně zveřejnil. Když mi přišel e-mail s informací, že ten nedodělanej web už je veřejný, polilo mě horko a chystal jsem se mu volat, ať ho zablokuje. Pak jsem si ale řekl, takhle by to asi nikdy nebylo hotový a sednul k počítači pracoval na webu a zase nespal. A nad ránem byl nový web na světě!!!! Sice tam ještě pár věcí musím doladit, ale to mi snad prominete a slibuju, že na to půjdu, jen co se prospím :-) TAK AŤ SE VÁM LÍBÍ!



A nejdéle za měsíc zas, AHOJ!

LUKÁŠ.

514 zobrazení4 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

SLIBY CHYBY ?

ZE ŽIVOTA NÁBYTKÁŘE

bottom of page